choice

Μαγευτικό φεστιβάλ φωτός στο Amsterdam !

Για άλλη μια χρονιά η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, μετατράπηκε σε πρωτεύουσα της λάμψης και του φωτός!

Το Amsterdam υποδέχτηκε το περίφημο Φεστιβάλ Φωτός που ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2014. Αυτές τις ημέρες όσοι βρεθούν στην Ολλανδική πρωτεύουσα, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μαγευτικές στιγμές και να δούνε την πόλη… μεταμορφωμένη!

Οι δύο διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί (μια διαδρομή με τα πόδια και μια διαδρομή με βάρκα ) ταξιδεύουν τους επισκέπτες στο παρελθόν διαμέσου διεθνών έργων φωτός. Ανερχόμενοι αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν τα φωτεινά τους έργα και εντυπωσιάζουν με τις δημιουργίες τους.

Η διαδρομή με τα πόδια έχει την ονομασία «Illuminade» και πραγματοποιείται μέσω του Plantagebuurt μια όμορφη περιοχή του ιστορικού Amsterdam.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διαδρομή τύπου κρουαζιέρας στον ποταμό Amstel. Με την ονομασία «Light Φεστιβάλ- Χρώματα νερού» η εν πλω διαδρομή, επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν τα έργα από φως, προβολές και εγκαταστάσεις. Τα κανάλια του ποταμού αλλάζουν τις ημέρες αυτές και αποκτούν μία παραμυθένια διάσταση.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ διοργανώνονται πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις αλλά και η φωτεινή ποδηλατάδα που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2014. Με αφετηρία την πλατεία Nieuwmarkt και με τα φωτισμένα τους ποδήλατα και πατίνια, οι συμμετέχοντες προσθέτουν περισσότερο φως στους δρόμους της πόλης.

Στο amsterdamlightfestival.com θα βρείτε πληροφορίες για το Φεστιβάλ Φωτός του Amsterdam.