choice

Η Σαντορίνη με ακόμα μία διάκριση! Στις πιο όμορφες ευρωπαικές πόλεις.

Ότι και να πούμε, ότι και να γράψουμε για αυτό το νησί, σίγουρα μέσα από τις λέξεις δεν μπορεί να αποτυπωθεί η ομορφιά και η γοητεία του μοναδικού στον κόσμο τοπίου της.

Οι ντόπιοι λένε ότι έχει μια καρδιά που χτυπά δυνατά και δονεί τα βουνά, το έδαφος, τη θάλασσα. Και δεν έχουν άδικο. Όσοι αγάπησαν τη Σαντορίνη, την αγάπησαν για πάντα!

Το λατρεμένο από πολλούς νησί των Κυκλάδων, κέρδισε μία θέση ανάμεσα στους 10 πιο όμορφους προορισμούς της Ευρώπης, σύμφωνα με τους αναγνώστες των ιστοσελίδων usatoday.com και 10Best.com.

Συγκεκριμένα η Σαντορίνη κατέκτησε την 8η θέση και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Η φυσική ομορφιά των ελληνικών νησιών φτάνει στο αποκορύφωμά της στο νησί της Σαντορίνης, χάρη στην μοναδικότητα του συνδυασμού του μπλε του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό των σπιτιών και των εκκλησιών, που σαν καταρράκτης ξεχύνονται στην ηφαιστειακή καλντέρα, πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου. Αν η ομορφιά της πόλης δεν είναι αρκετή, οι παραλίες μοιάζουν να βγήκαν από καρτ ποστάλ».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην 1η θέση των πιο όμορφων προορισμών, βρίσκεται η Ρίγα της Λετονίας. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, χτισμένη στις εκβολές του ποταμού  Daugava, με τις αριστοκρατικές γειτονιές της και με τα αρχιτεκτονικά της αριστουργήματα, με τα καταπράσινα πάρκα της και τις φροντισμένες πλατείες της, με τους πύργους των μεσαιωνικών κτιρίων και με την Παλιά Πόλη της, σίγουρα άξιζε αυτή την διάκριση.

Οι 10 πιο όμορφοι ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι οι παρακάτω:

1. Ρίγα, Λετονία
2. Μπέργκεν, Νορβηγία
3. Ίνσμπρουκ, Αυστρία
4. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
5. Τσέστερ, Αγγλία
6. Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία
7. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
8. Σαντορίνη, Ελλάδα
9. Βενετία, Ιταλία
10. Μπριζ, Βέλγιο