choice

Rothenburg ob der Tauber : Μία πόλη … παραμύθι!

Αντικρίζοντας κανείς την πόλη αυτή της Βαυαρίας, θα μπορούσε να πει ότι ο χρόνος εκεί, έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα.

Το Rothenburg ob der Tauber , που το όνομά του σημαίνει «κόκκινο φρούριο», είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Tauber και σίγουρα η μεσαιωνική ατμόσφαιρα έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη σε κάθε γωνιά του.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στα πλακόστρωτα σοκάκια και να θαυμάσει το τείχος της πόλης με τους πύργους και τις πύλες του, το ιστορικό κέντρο με τα παμπάλαια σπίτια (τα περισσότερα χρονολογούνται από το 1560), τις γαλήνιες πλατείες και γωνιές, τα σιντριβάνια με τις καταπληκτικές παλιές πέτρινες κρήνες, αλλά και τις άμαξες που σε γυρίζουν σε μια άλλη εποχή!

Κάτω από το Δημαρχείο υπάρχουν μεσαιωνικές φυλακές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλημάτων όπου εκτίθενται τα τρομακτικά όργανα βασανισμού εκείνων των εποχών. Η εκκλησία που κλέβει τα βλέμματα είναι η γοτθικού στυλ εκκλησία του Αγίου Ιακώβου που χρειάστηκε 150 ολόκληρα  χρόνια για να ολοκληρωθεί. Εκεί υπάρχει μια όμορφη λιθογραφία που απεικονίζει το Χριστό και τους κοιμισμένους Αποστόλους.

Το Rothenburg μπορεί να είναι μικρό αλλά είναι γεμάτο από ιστορικές τοποθεσίες, μουσεία, εκκλησίες, μοναστήρια και μνημεία. Σίγουρα όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι τα σπίτια του!

Σπίτια βγαλμένα από παραμύθι, με κόκκινες στέγες και μικρά μπαλκόνια φορτωμένα με λουλούδια. Σπίτια με έντονα χρώματα και ξύλινες λεπτομέρειες που τα κάνουν να φαίνονται ακόμη ομορφότερα!