choice

Οι μελλοντικές κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μας...

Τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη μας παρατηρούνται κλιματικές αλλαγές οι οποίες οφείλονται κυρίως στην ανθρώπινη συμπεριφορά, σε αντίθεση με το μακρινό παρελθόν όπου οι αλλαγές στο κλίμα της Γης ήταν αποτέλεσμα φυσικών αιτιών.

Οι ανθρώπινες δραστηριότητες, απελευθερώνουν κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, στον εγκλωβισμό υπερβολικής ποσότητας θερμότητας. Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση του πάχους της «κουβέρτας του θερμοκηπίου» και προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας της γης, που με τη σειρά της οδηγεί στην αλλαγή του κλίματος.

Το.. «καλό» σενάριο ως προς την αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, προβλέπει διπλάσιες συγκεντρώσεις αυτού του αερίου στην ατμόσφαιρα το 2100, σε σχέση με τις συγκεντρώσεις που παρατηρούνταν πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Όσο για το «κακό».. ο διπλασιασμός αναμένεται νωρίτερα, περίπου το 2045!

Μέσα από ένα εντυπωσιακό video, το International Geosphere-Biosphere Programme παρουσιάζει την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις αλλαγές που αναμένονται στο μέλλον.