choice

Το «Σινέ Θησείον» έχει μια θέση στα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου !

Πρόκειται για το πιο παλιό θερινό σινεμά της Αθήνας που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.

Με θέα του τον φωτισμένο Παρθενώνα, το «Σινέ Θησείον» σου αφήνει μία αίσθηση μιας … αλλοτινής Αθήνας.

Τον Φεβρουάριο του 2012 το CNN το κατατάσσει πρώτο στη λίστα με τα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου και τώρα το BBC το συμπεριλαμβάνει στη δική του λίστα με τα 10 καλύτερα σινεμά στον κόσμο.

Ο συντάκτης του άρθρου (ή αν θέλετε του αφιερώματος), Christian Blauvelt αναφέρει χαρακτηριστικά «…υπάρχουν πολλές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο, αλλά καμιά δεν είναι πιο θεαματική από το “Σινέ Θησείον  στην Αθήνα, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης και έχει την υπέροχη θέα του Παρθενώνα. Η οθόνη του δείχνει ως επί το πλείστον τις νέες κυκλοφορίες και είναι ανοιχτό μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά προβάλει μέχρι και ταινίες από το 1935».

Στη λίστα με τα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου φιγουράρει μεταξύ άλλων και το «Cine Acapulco» στην Κούβα, το «Colosseum Kino» στη Νορβηγία, τα «The Music Box Theatre» και «The Castro Theatre» στο Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και άλλα.