choice

Κλειστό κινητό πριν το φαγητό; …πληρώνεις το μισό λογαριασμό!

«Όταν τρώμε δεν μιλάμε». Το έχουμε ακούσει άπειρες φορές όταν ήμασταν μικροί και καθόμασταν με την οικογένειά μας γύρω από το τραπέζι.

Κάτι ανάλογο πιστεύει και ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Ισραήλ, ο οποίος δεν απαγορεύει βέβαια τη συνομιλία μεταξύ της… ομήγυρης του τραπεζιού, αλλά θεωρεί ότι για να απολαύσεις καλύτερα το φαγητό σου πρέπει να κλείσεις το κινητό σου!

Σε μία κίνηση να σώσει τη γαστρονομική κουλτούρα (όπως πιστεύει ο ίδιος) προσφέρει έκπτωση 50% στο λογαριασμό στους πελάτες που θα απενεργοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο πριν καθίσουν να απολαύσουν το γεύμα τους.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ονομάζεται Jawdat Ibrahim και θεωρεί ότι τα smartphones έχουν καταστρέψει τη σύγχρονη γαστρονομική εμπειρία. Με την γενναιόδωρη αυτή έκπτωση που προσφέρει θέλει να «μεταφέρει» τους πελάτες του σε μία άλλη πιο «αθώα» εποχή. Μία εποχή όπου ένα τραπέζι με φαγητό ήταν η ευκαιρία για συζήτηση μεταξύ των μελλών της συντροφιάς αλλά και απόλαυση των πιάτων που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι.

Το εστιατόριο του Jawdat Ibrahim ονομάζεται Abu Ghost και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από την Ιερουσαλήμ. Στη συγκεκριμένη περιοχή συνυπάρχουν Εβραίοι και Άραβες που σπεύδουν στο εστιατόριο για να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα, ανάμεσα στα οποία και το εντυπωσιακό χούμους, για το οποίο έχει κερδίσει και ένα βραβείο Guinness, σερβίροντας τη μεγαλύτερη μερίδα στον κόσμο.

Το Abu Ghost λειτουργεί από το 1993, όταν ο ιδιοκτήτης του επέστρεψε από το Illinois με πολλά χρήματα, αφού είχε κερδίσει ένα τεράστιο ποσό στο λαχείο. Ο ίδιος δηλώνει για την απόφασή του να κάνει έκπτωση 50% σε όσους κλείνουν τα κινητά τους: «Η τεχνολογία είναι πολύ καλή αλλά ακριβώς όταν τρώει κάποιος, όταν είναι με φίλους ή την οικογένειά του, μπορεί να περιμένει μισή ώρα (χωρίς αυτή) απολαμβάνοντας το φαγητό και την παρέα»