choice

«Ψυχές χιλιάδων εκατομμυρίων ετών φωτός μακριά»...από την Yayoi Kusama

Παρά τα 84 της χρόνια, η εκκεντρική γιαπωνέζα καλλιτέχνης Yayoi Kusama εξακολουθεί να δημιουργεί και να εντυπωσιάζει.

Η ιδιόρρυθμη συγγραφέας και εικαστικός, κατά τη διάρκεια της 60χρονης πορείας της, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό τόσο του κόσμου της τέχνης, όσο και του χώρου της υψηλής μόδας.

Αυτό τον καιρό, ένα από τα πιο εντυπωσιακά installation στην Νέα Υόρκη είναι το Infinity Mirrored Room – The Souls of Millions of Light Years Away, στην γκαλερί David Zwirner.

Η avant-garde καλλιτέχνιδα στο περίφημο  Infinity Mirrored Room έχει δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα μαγευτική! Εκατοντάδες πολύχρωμα φώτα LED αιωρούνται αναβοσβήνοντας από το ταβάνι ως το πάτωμα, σε διάφορα ύψη, μέσα στο επενδυμένο με καθρέφτες δωμάτιο.

Η αίσθηση που έχει κανείς μπαίνοντας στο δωμάτιο αυτό είναι πως βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία. Οι καθρέφτες, έτσι όπως είναι τοποθετημένοι, δίνουν το σχήμα κύβου και μια ρηχή πισίνα που υπάρχει στο δωμάτιο αντικατοπτρίζει το δάπεδό της με τα φώτα να τρεμοπαίζουν και να σβήνουν.

Όλα αυτά υπόσχονται στον επισκέπτη μια θαυμάσια σουρεαλιστική εμπειρία που θα είναι διαθέσιμη στο κοινό έως τις 21 Δεκεμβρίου 2013.