choice

Food Festival 2013 από τις 22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη λέσχη αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, φορείς του τουρισμού αλλά και επαγγελματίες του κλάδου και με τη συμμετοχή 110 εστιατορίων, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου.

Στόχος του Food Festival 2013 η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικός προορισμός, αλλά και η γαστρονομική ταυτότητα της πόλης και των τοπικών προϊόντων.

Πρωτότυπες δράσεις θα περιμένουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σε χώρους του Δημαρχείου, σε γειτονιές, σε καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης, στα  μουσεία, στις πλατείες και σε χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς  της πόλης.

Ορισμένες από τις δράσεις του Thessaloniki Food Festival 2013 είναι οι εξής:

-Νέα Ελληνική Καντίνα: διεξάγεται για πρώτη φορά και προσφέρει γρήγορο και πρόχειρο φαγητό που όμως διατηρεί τα στοιχεία της παράδοσης, δίνοντας ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Η Νέα Ελληνική Καντίνα θα είναι ανοιχτή στις 22 Νοεμβρίου από τις 18:00-20:00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

-Ημερήσιο πρόγραμμα γευμάτων σε μουσεία της πόλης: Η εκδήλωση αυτή ονομάζεται Yummy Museums και το θέμα του μενού θα είναι εμπνευσμένο από τους πίνακες των μουσείων, ενώ θα συνοδεύεται από σύντομο φυλλάδιο που θα αναφέρεται στο έκθεμα και τη γευστική πρόταση που το συνοδεύει.

-Προσφορά φαγητού στο τουριστικό λεωφορείο της πόλης: Στην εκδήλωση Taste the history on the bus θα σερβίρεται finger food από γεύσεις που πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 2000 χρόνια.

-«Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10€»

-Οι «Γειτονιές των γεύσεων» που διοργανώνονται σε Λαδάδικα, Πλατεία Ναυαρίνου και Διαγώνιο, στις οποίες συμμετέχουν από μεζεδοπωλεία και ουζερί μέχρι gourmet εστιατόρια, παραδοσιακά ταβερνάκια και ζαχαροπλαστεία που βρίσκονται εκεί, με παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις.

Στα άμεσα σχέδια των διοργανωτών είναι, τα γαστρονομικά ταξίδια των γεύσεων της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησαν από το Τορόντο του Καναδά να συνεχιστούν  με δράσεις στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες στη Στοκχόλμη και στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival.