choice

Προστατέψτε την καρδιά σας, βουρτσίζοντας τα δόντια σας !

Τώρα θα αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει το βούρτσισμα των δοντιών με την καλή λειτουργία της καρδιάς!

Κι΄όμως…. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα το συχνό βούρτσισμα των δοντιών προστατεύει από καρδιακή προσβολή.

Η κακή στοματική υγιεινή όπως και η αιμορραγία των ούλων, είναι ικανή να φέρει στη στοματική κοιλότητα μέχρι και 700 είδη βακτηρίων. Αυτά με τη σειρά τους, μπορούν να προκαλέσουν σκλήρυνση των αρτηριών και κατά συνέπεια καρδιακές προσβολές αλλά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Mailman ξεκίνησαν την μελέτη η οποία διήρκησε τρία ολόκληρα χρόνια. Τα αποτελέσματα της μελέτης (σε δείγμα 420 ενηλίκων) ήταν σαφή:  Η συσσώρευση βακτηρίων στο στόμα μπορεί να προκαλέσει θρόμβους στις αρτηρίες που οδηγούν σε καρδιακή προσβολή.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Nigel Carter, (διευθύνων σύμβουλος της οργάνωση British Dental Health Foundation) "Η πιθανή σχέση μεταξύ του τι συμβαίνει στο στόμα μας και την υγεία της καρδιάς μας έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης για αρκετά χρόνια. Αυτή η έρευνα δείχνει σαφώς ότι όσο περισσότερο φροντίζουμε και διατηρούμε την υγεία των ούλων μας, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν για την ανάπτυξη μίας απειλητικής για την ζωή ασθένειας”.

Εν κατακλείδι, προσέχουμε την στοματική μας υγιεινή, φροντίζουμε τα δόντια μας και ταυτόχρονα προστατεύουμε την καρδιά μας.