choice

Από τις 4 Δεκεμβρίου, κοινόχρηστα ποδήλατα στους δρόμους της Αθήνας!

Στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη αλλά και σε διάφορες άλλες πόλεις της Ευρώπης, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων λειτουργεί με επιτυχία εδώ και πολύ καιρό.

Τώρα, ο Δήμος Αθηναίων, ετοιμάζεται να διενεργήσει πλειοδοτικό διαγωνισμό «για τη δεκαετή εκμίσθωση του δικαιώματος χρήσης 70 κοινόχρηστων χώρων εγκατάστασης ισάριθμων σταθμών Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων (ΣΚΠ), με κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 500 ευρώ ανά κοινόχρηστο χώρο».

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα φέρει στη διάθεση των πολιτών 1.000 ποδήλατα, στα πιο τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας. Σταθμοί ποδηλάτων θα υπάρχουν δίπλα σε σταθμούς του μετρό, κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, σε πλατείες αλλά και κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες.
Τον προσεχή Δεκέμβριο θα γίνει η επιλογή της αναδόχου εταιρείας η οποία θα αναλάβει να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει το σύστημα. Επίσης θα είναι υπεύθυνη και για την συντήρηση και εκμετάλλευσή του.

Σκοπός του Δήμου Αθηναίων είναι το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων να είναι χρηστικό και να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε όλους. Είτε στους επισκέπτες της πόλης, είτε στους κατοίκους της.

Να θυμίσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη ήδη λειτουργεί το πρώτο ιδιωτικό σύστημα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων, το Thessbike. Οι έξι σταθμοί στους οποίους διατίθενται τα συνολικά 100 ποδήλατα είναι:
Το παρκινγκ στο Μέγαρο Μουσικής, το πρατήριο καυσίμων στην οδό Βας. Όλγας 179,
το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και τα πάρκινγκ της ΧΑΝΘ, της Βασιλέως Ηρακλείου 47 και της Προμηθέως 10, στην περιοχή των Δικαστηρίων.