choice

Oι επιστήμονες λένε: Η σοκολάτα κάνει καλό στους εφήβους

Σοκολάτα! Μια γλυκιά απόλαυση που κανείς δεν θέλει να αποχωριστεί. Ένας γλυκός πειρασμός στον οποίο υποκύπτουμε με ιδιαίτερη ευκολία. Χρειάζεται όμως προσοχή στην κατανάλωσή της αν θέλουμε να μην επιβαρυνθούμε με επιπλέον κιλά.

Τα νέα που μας φέρνει μια νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γρανάδα, είναι πολύ ευχάριστα, αφού οι Ισπανοί επιστήμονες διαπιστώνουν ότι η σοκολάτα όχι μόνο δεν παχαίνει τους εφήβους, αλλά τους κάνει και καλό!

Η έρευνα αναφέρει ότι όσο περισσότερη σοκολάτα τρώει ένας νέος, τόσο μειώνεται το επίπεδο του λίπους στο σώμα του. Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη έρευνα εστιάζει αποκλειστικά στην επίδραση της σοκολάτας στους εφήβους.

Τι έδειξε η έρευνα; Πως η μεγαλύτερη κατανάλωση του αγαπημένου μας γλυκίσματος συσχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα λίπους στον οργανισμό. Έτσι λοιπόν μειώνεται ο δείκτης σωματικής μάζας των νέων, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη σεξουαλική ωρίμανση και από τις συνήθειες των εφήβων (σωματική άσκηση, διατροφικές συνήθειες κτλ)

Η αγαπημένη μας σοκολάτα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες , είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, ιδίως κατεχίνες, έχει πολλές υγιεινές ιδιότητες, όπως αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιυπερτασικές, με αποτέλεσμα να δρα προστατευτικά από ισχαιμικά καρδιακά επεισόδια.

Όπως και να έχει όμως, οι ερευνητές αναφέρουν πως καλό είναι η κατανάλωση της σοκολάτας να γίνεται με μέτρο, χωρίς υπερβολές.

Η σχετική δημοσίευση έγινe στο περιοδικό διατροφολογίας «Nutrition»