choice

Χαμένη ήπειρος βυθισμένη στον Ατλαντικό ;

Στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, Βραζιλιάνοι επιστήμονες, εντόπισαν βυθισμένες πλάκες που διαθέτουν πετρώματα, τα οποία συναντώνται μόνο στην ξηρά.Οι πλάκες αυτές βρίσκονται 1.500 χιλιόμετρα ανοιχτά του Rio De Janeiro και πιθανολογείται ότι είναι μέρος μιας ηπείρου που βυθίστηκε κατά τη δημιουργία του ωκεανού.

Προς μεγάλη τους έκπληξη οι ερευνητές ανακάλυψαν ίχνη από γρανίτη, πέτρωμα δηλαδή που εντοπίζεται μόνο στην ξηρά!

Το υποβρύχιο που χρησιμοποιήθηκε για την έρευνα,  καταδύθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό σε βάθος 910 μέτρων και ανακάλυψε το γρανίτη σε ένα βράχο επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων αλλά και μεγάλες ποσότητες χαλαζιακής άμμου που επίσης σχηματίζεται μόνο στην ξηρά.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος  της Βραζιλιάνικης Υπηρεσίας Γεωλογίας (CPRM) Roberto Ventura Santos οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν ώστε να επιβεβαιωθεί η θεωρία αυτή: «Πιθανότατα πρόκειται για την βραζιλιάνικη Ατλαντίδα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι, αλλά θα πρέπει να ενισχύσουμε κι άλλο την υπόθεσή μας. Η τελική επιστημονική αναγνώριση θα έρθει στο τέλος του τρέχοντος έτους, όταν και θα διεξάγουμε γεωτρήσεις στην περιοχή προκειμένου να ανακτήσουμε περισσότερα δείγματα των πετρωμάτων αυτών», δήλωσε ο Santos.

Αν η θεωρεία των Βραζιλιάνων επιστημόνων επιβεβαιωθεί, τότε θα μιλάμε για την  ανακάλυψη ενός υποθαλάσσιου αδαμαντωρυχείου. Στο άκουσμα και μόνο της είδησης αυτής, πολλές εταιρίες ενδιαφέρθηκαν!