choice

Βόλτες στη στρατόσφαιρα... με αερόστατα !

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι το 2016 όπου και θα ξεκινήσουν τα ταξίδια στη στρατόσφαιρα!

Καλό είναι βέβαια να αρχίσουμε να μαζεύουμε από τώρα χρήματα, γιατί τα ταξίδια αυτά κοστίζουν ακριβά. 75.000 δολάρια το κόστος κάθε ταξιδιού, μα η εμπειρία σίγουρα κάτι παραπάνω από μοναδική (για τους λίγους που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την… βόλτα αυτή).

Η αμερικανική εταιρεία World View Enterprises σχεδιάζει ταξίδια στη στρατόσφαιρα που θα γίνονται μέσα σε πολυτελείς διαστημικές κάψουλες οκτώ θέσεων. Η κάψουλα θα είναι προσαρτημένη σε ένα αερόστατο, η οποία μετά το τέλος της περιήγησης θα επιστρέφει στη Γη χρησιμοποιώντας το αερόστατο.

Οι πτήσεις θα έχουν διάρκεια δύο ωρών, και οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τη θέα σε ύψος 30 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Η καμπυλότητα της Γης, το σκοτάδι του διαστήματος αλλά και η λάμψη των αστεριών, είναι μερικά από αυτά που θα βλέπουν μέσα από την ασφάλεια και την άνεση της διαστημικής κάψουλας.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας καταχώρισε την κάψουλα της εταιρείας World View Enterprises ως διαστημικό σκάφος. Σε λίγους μήνες θα αρχίσει και η προπώληση εισιτηρίων.