choice

Φανταστείτε τη Σελήνη πιο κοντά στη Γη...Τι θα βλέπαμε στον ουρανό ;

Η μικρή και ταπεινή μας Γη απέχει από το Φεγγάρι 384.403 χιλιόμετρα.

Παρατηρείται ότι αυτή η απόσταση αυξάνεται κατά περίπου 0.2 εκατοστά το μήνα και αυτό συμβαίνει λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων.

Σκεφτείτε τώρα το σενάριο, τα Φεγγάρι ή αν προτιμάτε η Σελήνη  να βρισκόταν πιο κοντά στον δικό μας πλανήτη. Να μας χώριζαν μόνο 420 χιλιόμετρα (όσα μας χωρίζουν δηλαδή από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό)

Πως θα βλέπαμε τον ουρανό; Σίγουρα όχι έτσι όπως τον βλέπουμε τώρα.

Ο χρήστης του Youtube  με το όνομα «yetipc1» επιχειρεί να μας δώσει μια απάντηση μέσω ενός video προσομοίωσης που έφτιαξε και μας δείχνει πως η Σελήνη ξεπροβάλει στον ουρανό μας από τη στιγμή που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη.

Το μισό σχεδόν κομμάτι του ουρανού θα το καταλάμβανε το Φεγγάρι το οποίο λόγω της τεράστιας ταχύτητας περιστροφής  που θα αποκτούσε, θα ανέτελλε από την Δύση και θα έδυε στην Ανατολή! Το αντίστροφο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι οι ηλιακές εκλείψεις θα έκαναν την εμφάνισή τους πολύ πιο τακτικά! Ας μην σκεφτούμε καλύτερα τις επιδράσεις που θα είχε στη ζωή στη Γη αυτή η κοντινή απόσταση Γης-Σελήνης, λόγω της βαρύτητας που ασκεί η Σελήνη στον πλανήτη μας.

Τα αποτελέσματα θα ήταν μάλλον καταστροφικά. Δείτε το video που είναι απολαυστικό!