choice

Καταδυτικά πάρκα στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι

Να κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Καταδυτικά πάρκα στη χώρα μας!

Ο λεγόμενος «καταδυτικός τουρισμός» αριθμεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως. Από αυτά τα οκτώ εκατομμύρια, τα τέσσερα βρίσκονται στην Ευρώπη. Γιατί λοιπόν να μην επιλέξουν την Ελλάδα για να χαρούν τις ομορφιές του βυθού της;

Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι όσοι ασχολούνται με καταδύσεις δεν διστάζουν να προσφέρουν αρκετά χρήματα στο χόμπι τους (από μόνο του είναι αρκετά δαπανηρό), η ανάγκη να αποκτήσουμε καταδυτικά πάρκα είναι επιτακτική!

Το επόμενο καλοκαίρι (αν όλα πάνε καλά) η χώρα μας θα μπορεί να διαφημίζει τα δύο καταδυτικά πάρκα που πρόκειται να λειτουργήσουν.

Οι διαδικασίες για τη θεσμοθέτησή τους έχουν αρχίσει και μάλιστα έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή με 15 μέλη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι  από τα συναρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στόχος της επιτροπής, σε τρείς μήνες από σήμερα να είναι υπαρκτή η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος η οποία θα καθορίζει τις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν τα πάρκα αυτά, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις για την λειτουργία τους.

Ο Δήμος Χανίων έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την λειτουργία καταδυτικού πάρκου ενώ υπάρχουν σκέψεις και για δημιουργία πάρκου σε Πύλο, Πόρτο Χέλι, αρχαία Συκεώνα και στον χώρο του θαλάσσιου πάρκου των Σποράδων.