choice

Ο Guillaume Nery βουτά στην Dean Blue Hole !

Παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης ο Guillaume Nery, έχει στο ενεργητικό του εκπληκτικές καταδύσεις στα βάθη των ωκεανών.

Στο video που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε την ελεύθερη πτώση του στη μεγαλύτερη υποθαλάσσια τρύπα του κόσμου στις Μπαχάμες με το όνομα Dean Blue Hole.

Οι blue holes είναι ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο που προέρχεται από την διάβρωση ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερη από σήμερα , οι ασβεστόλιθοι αυτοί βρίσκονταν εκτεθειμένοι στην επιφάνεια. Σε μερικές περιπτώσεις, η διάβρωση αυτή προκάλεσε τη διάλυση των πετρωμάτων και τη δημιουργία καταβοθρών, κατακόρυφων δηλαδή «πηγαδιών» που κατέληγαν σε υπόγεια κοιλώματα. Όταν η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε ξανά, οι καταβόθρες αυτές βρέθηκαν κάτω από την επιφάνειά της και έτσι παρουσιάζουν αυτό το εντυπωσιακό θέαμα.

Η Dean Blue Hole στις Μπαχάμες έχει βάθος 220 μέτρα και εξαιτίας του βάθους αυτού, το σκοτάδι που επικρατεί είναι …τρομακτικό!  Ο Guillaume Nery πραγματοποίησε τη βουτιά του και οι εικόνες που ακολουθούν προκαλούν δέος!!!