choice

Aogashima Island - Ένα ηφαιστειακό νησί που κατοικείται!

Βρίσκεται στη θάλασσα των Φιλιππίνων, και είναι το νοτιότερο και πιο απομονωμένο νησί του αρχιπελάγους Izu, 300 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο.

Το Aogashima Island είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα νησιά που υπάρχουν στον κόσμο, αφού έχει την εξής ιδιομορφία. Πρόκειται για ένα διπλό ηφαίστειο μέσα στη θάλασσα!

Ολόκληρο το νησί είναι ένα ηφαίστειο και ένα δεύτερο, μικρότερο σε μέγεθος βρίσκεται μέσα στην καλντέρα του! Αν και το ηφαίστειο είναι ενεργό, 200 άνθρωποι έχουν την τόλμη και ζουν στο ομώνυμο χωριό Aogashima. Οι βασικές ασχολίες των κατοίκων είναι η αλιεία και η γεωργία, ενώ ένα έξτρα εισόδημα στο  νησί, προσφέρει και  τουρισμός ο οποίος όμως δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος.

Ο βασικός λόγος που δεν υπάρχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη είναι η μορφολογία του νησιού. Δεν υπάρχουν φυσικά λιμάνια ενώ στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυρά ρεύματα τα οποία καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση στο Aogashima. Μόνο μικρά πλοία μπορούν να προσεγγίσουν την μικρή προβλήτα του λιμανιού και αυτό, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Το νησί περιβάλλεται από απότομα βράχια και διαθέτει μοναδική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό που κόβει την ανάσα! Υπάρχει πλούσια τροπική βλάστηση και μαγευτικές παραλίες στις οποίες φτάνει κανείς μέσω μονοπατιών.

Σε ολόκληρο το νησί πάντως υπάρχουν πολλά ηφαιστειακά ανοίγματα στο έδαφος από όπου βγαίνει συνεχώς ατμός, θυμίζοντας σε όλους ότι στέκονται πάνω σε ένα ενεργό ηφαίστειο!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η τελευταία γνωστή έκρηξη έγινε στα τέλη του 18ου αιώνα, στερώντας τη ζωή πολλών κατοίκων.