choice

Έως το τέλος του 2013 θα έχουν Internet 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι

Έως το τέλος του χρόνου 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ( το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού) θα είναι συνδεδεμένοι με το Internet. Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα μάλιστα  με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ (ITU) 250 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν σύνδεση με το  Internet. Το 90% αυτών ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Επίσης η έκθεση της ITU αναφέρει ότι  6,8 δισεκατομμύρια συνδέσεις κινητών θα έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του 2013. (περίπου τόσος είναι και ο πληθυσμός του πλανήτη)

Σχετικά με τις χώρες οι οποίες αναπτύσσουν τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών η Νότια Κορέα εξακολουθεί για τρίτη συνεχή χρονιά να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ακολουθούν η Σουηδία, η Ισλανδία, η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία. Σε υψηλές θέσεις και το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και το Χονγκ Κονγκ.

157 συνολικά χώρες περιλαμβάνει η έκθεση της ITU και τις κατατάσσει σύμφωνα με τον ετήσιο Δείκτη International Computer Technology (ICT).