choice

Πρωτιά για τους Έλληνες φοιτητές στη Formula Student !

Σίγουρα τους αξίζουν πολλά μπράβο!

Τα παιδιά αυτά, 19 στο σύνολό τους, είναι  φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.Πρόκειται για την ομάδα Centaurus Racing Team που ανακηρύχτηκε νικήτρια στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η αγάπη τους για την ταχύτητα, η γνώσεις τους αλλά και ο ενθουσιασμός και το πείσμα που διακρίνει τα παιδιά αυτά, τους οδήγησαν στην κατασκευή ενός μονοθέσιου που το βάφτισαν «Χείρωνας». (Από τον κένταυρο Χείρων της ελληνικής μυθολογίας ενδεχομένως)

Ο «Χείρωνας» κέρδισε στον διαγωνισμό, οδηγώντας την ομάδα στην πρώτη θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση. Η απονομή πραγματοποιήθηκε τον μήνα που μας πέρασε στο Βαράνο της Ιταλίας.

Τα σχέδια των παιδιών για τη νέα χρονιά είναι αισιόδοξα. Στόχος τους είναι να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα νέο βελτιωμένο μονοθέσιο με το οποίο θα λάβουν μέρος σε έναν ακόμη διαγωνισμό το καλοκαίρι του 2014.

Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των φοιτητών που φαίνεται πως έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους : Στέφανος Αθανασιάδης, Κωνσταντίνα Γιακουμή, Πέτρος Επισκόπου, Ανδρέας Λεβεντάκης, Στέφανος Μανιός, Αγαπητός Διακογιάννης, Αθανάσιος Τσαπερλής, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Φώτης Καρδαράς, Κωνσταντίνος Ντόνας, Γεώργιος Τάτσιος, Στέλιος Κανελλόπουλος, Σταμάτης Κιακίδης, Κωνσταντίνος Πετριτσόπουλος, Δημήτρης Δατσογιάννης, Τάσος Σαμαράς, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Βασιλική Καλούτσα και Μύρων Παπαδημητράκης.