choice

Συναρμολόγησε το δικό σου smartphone!

Ονομάζεται Dave Hakkens, είναι Ολλανδός και στόχος του είναι να δημιουργήσει το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο. Γιατί «έξυπνο»; Γιατί το κινητό αυτό θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε χρήστη και όποτε παρουσιάζει κάποια βλάβη, ο κάτοχός του θα μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα το χαλασμένο εξάρτημα με ένα καινούργιο.

Αυτό φυσικά επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής ενώ παράλληλα μειώνει κατά πολύ τα ηλεκτρονική «σκουπίδια» που παράγονται κάθε χρόνο από τις παλιές συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Το Phonebloks θα λύσει τα χέρια των χρηστών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους προσθέτοντας μνήμη, μπαταρία, κάμερα με μεγαλύτερη ανάλυση και ότι άλλο χρειαστεί.

Όπως τονίζει ο Ολλανδός σχεδιαστής στο CNN «Δεν μου αρέσει η κατεύθυνση που παίρνει στις μέρες μας η τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Τα κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και πιο αναλώσιμα. Η διάρκεια ζωής τους μειώνεται με συνέπεια να αυξάνονται τα ηλεκτρονικά σκουπίδια"

Επειδή όμως μέχρι σήμερα ο Hakkens δεν έχει αναζητήσει χρηματοδότη ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα του, ευχόμαστε αυτό να γίνει άμεσα και σύντομα το «έξυπνο» κινητό του να κυκλοφορήσει στην αγορά.