choice

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης ανοίγει στη Νορβηγία

Η γηραιά ήπειρος έχει πολλά για τα οποία μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη. Η γοητεία της οφείλεται κυρίως σε υπέροχα μέρη και αξιοθέατα τα οποία τραβούν παγκοσμίως τα βλέμματα.
Παρθενώνας, Κολοσσαίο, Πύργος του Άιφελ.... Μεγάλη η λίστα αλλά πάντα υπάρχει χώρος για κάτι ακόμη.

Και αυτό το “κάτι” θα είναι έτοιμο σε ένα περίπου χρόνο από τώρα. Η Ευρώπη θα αποκτήσει το πρώτο της υποβρύχιο εστιατόριο με την ονομασία 'Under'. Το εστιατόριο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2019, με τις εργασίες κατασκευής του να έχουν ήδη στις νότιες ακτές της Νορβηγίας.

Θα βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι τοίχοι του θα είναι φτιαγμένοι ώστε να αντέχουν και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Με τρία επίπεδα, θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 100 πελάτες ταυτόχρονα οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάζουν τον βυθό της θάλασσας από ένα παράθυρο 10 μέτρων.

Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου εστιατορίου ανήκει στην διάσημη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snohetta, η οποία είναι υπεύθυνη και για τον σχεδιασμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Νορβηγίας όπως και για τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Ένα από τα οφέλη του εστιατορίου είναι η σύνδεση της φύσης με τη γη. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα να αισθανθείτε ασφαλείς κάτω από τη θάλασσα, με έναν πολύ δραματικό τρόπο αφού θα κατεβείτε περνώντας από έναν σωλήνα” ανέφερε ο αρχιτέκτονας Rune Grasdal.