choice

Painted Dunes: Εικόνες από άλλο πλανήτη!

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχουν πανέμορφα, ιδιαίτερα και παράξενα μέρη που μοιάζουν εξωπραγματικά! Η Γη μας, έχει την ιδιότητα να παρουσιάζει ορισμένα φυσικά τοπία τα οποία νομίζεις ότι είναι δημιούργημα της φαντασίας σου ή ευφάνταστες δημιουργίες ενός καλλιτέχνη!

Στο Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Lassen των ΗΠΑ, βρίσκεται η περιοχή Painted Dunes (ζωγραφισμένοι αμμόλοφοι), μία περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Πριν από περίπου 825.000 χρόνια, αλλεπάλληλες ηφαιστειακές εκρήξεις έδωσαν στο Painted Dunes την μορφή που έχει σήμερα. Μπορεί πλέον να μην υπάρχει καμία ηφαιστειακή δραστηριότητα (με τη μορφή εκρήξεων) όμως οι αποδείξεις μιας τέτοιας δραστηριότητας στο παρελθόν, είναι ολοφάνερη. Η περιοχή είναι διάσπαρτη με πηγές καυτού νερού, πίδακες ατμού και ζεστά λασπώδη έλη.

Η μοναδικότητα του Εθνικού Ηφαιστειακού Πάρκου Lassen, έγκειται στο γεγονός ότι εκεί συνυπάρχουν και οι τέσσερις τύποι ηφαιστείων που έχουν ανακαλυφθεί στον κόσμο. Η οξείδωση της ηφαιστειακής λάβας έχει σχηματίσει πολύχρωμα τοπία τα οποία… διανθίζονται από περιορισμένη βλάστηση.  

Οι εικόνες είναι πραγματικά μοναδικές!