choice

Το Τρίγωνο των Βερμούδων συνεχίζει να μας εκπλήσσει...

Το Τρίγωνο των Βερμούδων δεν θα το βρείτε σε κανέναν επίσημο χάρτη, ούτε και θα καταλάβετε ότι κινείστε στα χωρικά του ύδατα. Οι επίσημες θαλάσσιες Αρχές δεν το αναγνωρίζουν και δεν καταγράφουν τα χρονικά του.

Ήταν το 1964 όταν για πρώτη φορά εμφανίζεται σε αμερικανικό περιοδικό ο όρος “Τρίγωνο των Βερμούδων” και από τη στιγμή εκείνη ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περιοχή ενώ το ερευνητικό ενδιαφέρον συνεχίζεται αμείωτο.

Στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Ατλαντικού, έχει παρατηρηθεί ένας αξιοσημείωτος αριθμός περίεργων εξαφανίσεων αεροπλάνων, καραβιών και ανθρώπων και είναι ίσως η πρώτη φορά όπου κάτι....εμφανίζεται (και δεν εξαφανίζεται) στα νερά του μυστηρίου.

Ένα νέο νησί έχει σχηματιστεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων, με τους ντόπιους να το έχουν ονομάσει “Νησί των Κοχυλιών”, λόγω του μεγάλου αριθμού κοχυλιών που βρίσκονται πάνω του. Η “νεογέννητη” λωρίδα γης έχει μήκος πάνω από 1 χλμ., δημιουργήθηκε μόλις το προηγούμενο διάστημα και βρίσκεται απέναντι από το Cape Point στη Βόρεια Καρολίνα.

Όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να το επισκεφτούν, όμως οι Αρχές προειδοποιούν πως υπάρχουν ισχυρά ρεύματα στο κενό ανάμεσα στο νησί και στη στεριά, τα νερά είναι γεμάτα καρχαρίες, οπότε είναι φρόνιμο να μην πλησιάσει κανείς στο συγκεκριμένο νησί.

Όσο για το μέλλον του; Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα, μιας και έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκε το ίδιο ξαφνικά μπορεί και να εξαφανιστεί. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να συνεχίσει να μεγαλώνει μέχρι να ενωθεί τελικά με το Cape Point.