choice

Bikesphere: Η ασπίδα προστασίας των ποδηλατών

Είναι γρήγορο, ευέλικτο, φιλικό προς το περιβάλλον, χαρίζει μια αίσθηση ελευθερίας, γυμνάζει το σώμα και αποτελεί ένα οικονομικό μέσο μεταφοράς.
Ο λόγος για το ποδήλατο, το οποίο όλο και περισσότεροι επιλέγουμε ως μέσον μετακίνησης ή απλά ως μέσον....εκτόνωσης και εκγύμνασης.

Οι βόλτες με το αγαπημένο μας ποδήλατο είναι απολαυστικές αλλά πολλές φορές και επικίνδυνες. Η τελευταία καινοτομία που εξασφαλίζει την ασφαλή οδήγηση στους δύο τροχούς, κυρίως τη νύχτα, προέρχεται από τον κατασκευαστή γαλλικών ελαστικών Michelin.

Πρόκειται για μια συσκευή με την ονομασία Bikesphere, η οποία φωτίζει συνεχώς την περιοχή γύρω από τον ποδηλάτη υπενθυμίζοντας την απόσταση ασφαλείας που πρέπει να έχουν κατά νου οι οδηγοί των αυτοκινήτων κατά την προσπέραση ενός ποδηλάτου.

Επίσης, η συγκεκριμένη συσκευή προειδοποιεί τον αναβάτη για κάθε αλλαγή της έντασης της κυκλοφορίας. Το Bikesphere χρησιμοποιεί αισθητήρα φωτός και ανιχνευτή εγγύτητας για να αναλύσει το περιβάλλον του ποδηλάτη και να αλλάξει την έντασή του ανάλογα με την κατάστασή του.

Για παράδειγμα, εάν πλησιάσει κάποιο αυτοκίνητο, το σύστημα θα ενεργοποιήσει αυτόματα δύο ταχύτατα περιστρεφόμενα λέιζερ, για να προστατεύσει το ποδήλατο με έναν κόκκινο κύκλο. Αυτός ειδοποιεί τον ποδηλάτη για το όχημα που πλησιάζει, αυξάνοντας έτσι την προσοχή και την ορατότητά του.