choice

Panjin Red Beach: Όταν η φύση...πιάνει τα πινέλα της...

Ακούγοντας τις λέξεις “κόκκινη παραλία”, το μυαλό όλων μας πηγαίνει αυτομάτως στην περίφημη κόκκινη παραλία της Σαντορίνης. Πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, αποτελεί τον ορισμό της ηφαιστειακής παραλίας όπου όλα είναι “βαμμένα” σε αποχρώσεις του κόκκινου. 

Αρκετά μακριά από την δική μας κόκκινη παραλία, υπάρχει και μία άλλη, μόνο που εκείνη δεν προσφέρεται για δροσιστικές βουτιές. Πρόκειται για την Panjin Red Beach η οποία βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Liaohe, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Panjin στην Κίνα.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον μεγαλύτερο υγρότοπο στον κόσμο, που μάλιστα φιλοξενεί το πιο ολοκληρωμένο οικοσύστημα με πάνω από 260 είδη πουλιών και 399 είδη άγριων ζώων.
Αυτό το άκρως εντυπωσιακό κατακόκκινο τοπίο δημιουργείται από ένα είδος θαλάσσιων φυκιών με την ονομασία Sueda!

Τα συγκεκριμένα φύκια αναπτύσσονται την άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διατηρούνται πράσινα. Με τον ερχομό του φθινοπώρου όμως, τα θαλάσσια ζιζάνια παίρνουν αυτό το πορφυρό χρώμα και η όψη της παραλίας αλλάζει!

Ολόκληρη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη από το κράτος από το 1988 ενώ το μεγαλύτερο μέρος της είναι φυλασσόμενο και μη προσβάσιμο στο κοινό. Μόνο ένα μικρό κομμάτι παραμένει ανοικτό για τους επισκέπτες οι οποίοι συρρέουν κάθε Σεπτέμβριο για να απολαύσουν την φύση....στα καλύτερά της!