choice

Διακοπές για λίγους... στη μέση του πουθενά!

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο κατάλυμα και αναμφίβολα δεν είναι ιδανικό για όσους επιλέγουν την άνεση και την πολυτέλεια στις διακοπές τους.

Βρίσκεται 34 μίλια ανοικτά του ακρωτηρίου Fear στην βόρεια Καρολίνα σε μια περιοχή γνωστή ως το «νεκροταφείο του Ατλαντικού» (μεγάλος αριθμός πλοίων έχει βυθιστεί στην ευρύτερη περιοχή), είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 26 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και διαθέτει 8 δωμάτια με θέα τον ωκεανό!

Το όνομά του «Frying Pan Tower» και ίσως είναι το πιο επικίνδυνο ξενοδοχείο στον κόσμο μια και περιτριγυρίζεται από καρχαρίες ενώ βρίσκεται και στο έλεος των τυφώνων. Αντικρίζοντάς το από μακριά μοιάζει με ξεχασμένη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για έναν παλιό φάρο ο οποίος κατασκευάστηκε το 1854.

Το 2009 αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του Richard Neal και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο για όσους επιθυμούν την απομόνωση και την διαμονή σε ένα λιτό περιβάλλον που προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα.

Το κόστος είναι 598 δολάρια το άτομο ανά δωμάτιο και περιλαμβάνει γεύματα για τρεις ημέρες και δύο νύχτες αλλά και μετακινήσεις με σκάφος. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να μετακίνησης με ελικόπτερο.