choice

Στην Ελλάδα, ένα από τα αρχαιότερα πάρκα του κόσμου

Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα πάρκα στον κόσμο και βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε ένα από τα ομορφότερα νησιά μας.

Το πάρκο Ροδίνι το συναντάμε κατά μήκος του δρόμου για τη Λίνδο, τρία μόλις χιλιόμετρα από την Πόλη της Ρόδου.
Αυτός ο επίγειος παράδεισος είναι ουσιαστικά μία μικρή κοιλάδα γεμάτη ροδοδάφνες, σκιερά πλατάνια, τρεχούμενα νερά και δροσερές καταπράσινες λιμνούλες με νούφαρα, τις οποίες διασχίζουν γεφυράκια.

Πρόκειται για έναν απέραντο κήπο άγριας ομορφιάς με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες, κιόσκια και αιωνόβια δέντρα. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τον κήπο με τα τριαντάφυλλα, να επισκεφτεί τον ζωολογικό κήπο με τα περίφημα ελαφάκια της Ρόδου και τα παγώνια τα οποία μάλιστα κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στην τεράστια έκταση εντυπωσιάζοντας με την ομορφιά τους.

 

Στο πάρκο Ροδίνι υπάρχει και ένα τμήμα από το σύστημα υδροδότησης της αρχαίας πόλης της Ρόδου ενώ πάνω από το Πάρκο, στη θέση Πευκάκια, είναι ευδιάκριτα κομμάτια της αρχαίας νεκρόπολης (4ος-3ος π.Χ. αιώνας), που φτάνει έως τη Φανερωμένη και το Καρακόνερο.

Η ιστορία του πάρκου ξεκινά από την ελληνιστική περίοδο, αφού σύμφωνα με με την παράδοση, στο σημείο αυτό βρισκόταν η ρητορική σχολή του Αισχίνη. Ήταν όμως και χώρος λατρείας με αρκετά κτίσματα που είχαν θολωτές οροφές με κόγχες για την τοποθέτηση αγαλμάτων. Το Ροδίνι θεωρείται χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής του τοπίου, όπως δηλαδή συνήθιζαν να φτιάχνονται κατά το 2ο και 3ο αιώνα π.χ.