choice

Γλιστρώντας με ski στον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης!

Στο βόρειο τμήμα των γαλλικών Άλπεων βρίσκεται ο μεγαλύτερος παγετώνας της Γαλλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, ο περίφημος Mer de Glace. Με μήκος 7 χιλιομέτρων και βάθος 200 μέτρων “απλώνεται” από υψόμετρο 1.000 μέτρων στις πλαγιές του Mont-Blanc, εντυπωσιάζοντας με την άγρια ομορφιά του!

Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στην κοιλάδα του Chamonix, του διασημότερου χιονοδρομικού κέντρου της Γαλλίας. Το Chamonix φημίζεται ως “World`s Most Famous Ski Resort” και υποδέχεται τους επισκέπτες του στα 10.35 μέτρα με άπειρες δυνατότητες για βόλτες με snowshoes , huskies και snowmobiles, πανοραμικές πτήσεις στις μαγευτικές κορυφές του βουνού – μύθου, heliskiing, paragliding και αναρρίχηση σε πάγο.

Ο σκιέρ Sam Favret, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε μαγευτικές φιγούρες πάνω στο χιόνι, θέλησε να δοκιμάσει κάτι πιο φαντασμαγορικό και λιγάκι πιο επικίνδυνο. Αποφάσισε να μας “ξεναγήσει” στον παγετώνα Mer de Glace κάνοντας ski μέσα σε αυτόν!

Κινείται με απίστευτη άνεση ανάμεσα από τους τεράστιους όγκους πάγου και τα στενά μονοπάτια και γλιστράει με χάρη πάνω στον πάγο, παρουσιάζοντας την απόκοσμη ομορφιά του παγετώνα και αποδεικνύοντας πως είναι master στο είδος.