choice

Γνωρίστε τον εντυπωσιακό ουρανοξύστη MahaNakhon

Στις 29 Αυγούστου του 2016, εγκαινιάστηκε στην Bangkok ένας...ιδιαίτερος ουρανοξύστης που με την πρώτη ματιά μας παραπέμπει στο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι jenga.

Ο πύργος «MahaNakhon» είναι δημιούργημα του διάσημου Γερμανού αρχιτέκτονα Ole Scheeren και συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο, το αντιφατικό μείγμα παράδοσης και νεωτερισμού που έκανε την Bangkok διάσημο οικοδεσπότη ορισμένων από τα πιο παράξενα κτίσματα του πλανήτη.

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας είναι γνωστός για πολλά πρωτοποριακά κτίσματα, όπως ο πύργος CCTV στο Πεκίνο, ένα κτίριο που κυριολεκτικά αψηφά την βαρύτητα, καθώς και για τον ουρανοξύστη The Interlace στην Σιγκαπούρη ο οποίος το 2015 ανακηρύχτηκε World Building of the Year.

Ο πύργος «MahaNakhon» είναι πλέον το υψηλότερο κτίριο της πόλης με ύψος 314 μέτρα, στεγάζει πολυτελές ξενοδοχείο, κατοικίες, εστιατόρια, καταστήματα, ενώ μέχρι την τελική ολοκλήρωσή του έγινε μάρτυρας σημαντικών γεγονότων που σημάδεψαν  έντονα την Bangkok αλλά και ολόκληρη την Ταϊλάνδη.

Το αριστούργημα του Ole Scheeren γνώρισε δύο επαναστάσεις, μια πλημμύρα σε πανεθνικό επίπεδο, ένα πραξικόπημα, αλλά πλέον αποτελεί «μια μαρτυρία ισχύος» σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημιουργού του.
«Όταν το κοιτάς, κάποιες φορές μοιάζει ημιτελές, ανολοκλήρωτο. Ίσως ο τρόπος να διαφέρεις δεν είναι να προσπαθείς να είσαι ιδιαίτερος αλλά να είσαι πολύ απλός», δήλωσε στο CNN ο διάσημος αρχιτέκτονας.