choice

Surfing...κάτω από το Βόρειο Σέλας!

Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “δαμαστής των κυμάτων”.
Όσοι αγαπούν το surf και ασχολούνται με το συναρπαστικό αυτό θαλάσσιο άθλημα, γνωρίζουν το όνομα του Mick Fanning, του 35χρονου Αυστραλού ο οποίος έχει κερδίσει 3 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πολλοί ίσως τον θυμούνται και από την επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία στη Νότια Αφρική, όταν έπαιρνε μέρος στους αγώνες J-Bay Open. Περιστατικό το οποίο μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά από τηλεοπτικό κανάλι που κάλυπτε τη διοργάνωση.

Αυτή τη φορά, ο πάντα δραστήριος και ανήσυχος surfer, δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Να απολαύσει το πάθος του κάτω από το Βόρειο Σέλας! Σκέφτηκε πως αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το 2016 και ταξίδεψε μέχρι τις ακτές της Νορβηγίας μετά από πρόταση των φωτογράφων Mats Andreassen Grimsæth και Emil Kjos Sollie.

Για να τραβήξεις μια φωτογραφία surf κάτω από το Βόρειο Σέλας, πρέπει να συνδυαστούν πολλά στοιχεία την κατάλληλη χρονική στιγμή. Από τεχνικής πλευράς είναι μια από τις πιο δύσκολες φωτογραφίσεις” εξηγεί ο Sollie ενώ ο Grimsæth συμπληρώνει “Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κάναμε αυτό το project με τον Mick και ξαφνικά, πηγαίνω στο Lofoten με έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή”.

Οι τρεις τους, μετά από από ένα 48ωρο περιμένοντας να εμφανιστεί το μαγευτικό ουράνιο φαινόμενο, γύρω στα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας συνειδητοποίησαν πως οι συνθήκες ήταν κατάλληλες ώστε να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη φωτογράφηση. 
Το surfing κάτω από το Βόρειο Σέλας ήταν κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Το Βόρειο Σέλας χόρευε πάνω στον ουρανό. Μισοκοιμισμένος έβαλα τη στολή μου και μετά ένιωσα δέος μπροστά σε όλα αυτά. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ” δήλωσε ο Mick Fanning. 

Το video που ακολουθεί επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του...