choice

Απίστευτη ευθυγράμμιση αρχαίων μνημείων

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για τα γνωστά τρίγωνα που σχηματίζονται στα μεγάλα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, καθώς και για την ιδιαίτερη σημασία και καθημερινή σχέση που είχαν για τους αρχαίους Έλληνες οι ναοί, οι πόλεις και τα μαντεία. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι συνδέονται μεταξύ τους με γεωμετρικές σχέσεις σχηματίζοντας νοερά τρίγωνα, πολύγωνα και ομόκεντρους κύκλους, ενώ και οι αποστάσεις που έχουν μεταξύ τους είναι συγκεκριμένες και αναμφισβήτητα προϋπολογισμένες.

Εκείνο όμως που προκαλεί τεράστια έκπληξη, είναι  η τέλεια ευθυγράμμιση που συνδέει μεταξύ τους αρχαία μνημεία από όλο τον πλανήτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πυραμίδα της Γκίζας, η οποία κατασκευάστηκε με απόλυτη ακρίβεια βλέποντας τον Βορρά, ενώ στην Αγγλία υπάρχουν οι γραμμές ley πάνω στις οποίες βρίσκονται κτισμένα πολλά μνημεία διάφορων εποχών.

Ερευνητές, μελετώντας εξονυχιστικά αρχαιολογικούς χώρους στον χάρτη, όπως το Matsou Pitsou, το Νησί του Πάσχα, το Mohenjo Daro, το Tassili n’Ajjer και τις Γραμμές Nazca κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια σύνδεση που παραπέμπει σε ένα αρχαίο «κώδικα» ο οποίος δημιουργεί έναν τέλειο κύκλο στον πλανήτη μας.

Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πολλά αρχαιολογικά μνημεία κατασκευάστηκαν σε επιλεγμένες θέσεις βάσει σχεδίου, τότε είναι άξιο απορίας με ποιον τρόπο κατάφεραν να κάνουν τόσο ακριβείς μετρήσεις και ποιος μπόρεσε να θεσπίσει τον περιβόητο «κώδικα», που σηματοδοτούσε την εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων για την κατασκευή κωδικών σημείων

Ίσως να πρόκειται για μια συμβολική πράξη που ένωνε τα διάφορα ιερά μνημεία και εξασφάλιζε την αρμονία του σύμπαντος, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην το μάθουμε ποτέ.