choice

Το spa του Δία...στην Τοσκάνη

Τοσκάνη! Η πιο γοητευτική γωνιά της ιταλικής γης που αποδεικνύεται ανώτερη των προσδοκιών.  Γεμάτη ελαιώνες και αμπελώνες, καταπράσινους λόφους και ψηλά κυπαρίσσια, μεσαιωνικά χωριά σκαρφαλωμένα σε πλαγιές και βραχώδη υψώματα, δεν είναι τυχαίο που για πολλούς αποτελεί “ταξίδι ζωής”.

Η περιοχή Saturnia της Τοσκάνης είναι διάσημη από την αρχαιότητα για τις θερμές πηγές της. Στην πόλη αυτή βρίσκονται και οι ιαματικές πηγές με την ονομασία Terme di Saturnia (γνωστές και ως Mill Falls) οι οποίες συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο. Το νερό των πηγών με θερμοκρασία που παραμένει σταθερή στους 37 βαθμούς Κελσίου, είναι πλούσιο σε θειώδη ορυκτά και διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι συγκεκριμένες πηγές αποτελούσαν ένα διάλειμμα απόλαυσης και χαλάρωσης για τους Ρωμαίους (κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους) ενώ υπάρχει και ένας θρύλος που αφορά στην δημιουργία τους. Όταν ο Δίας και ο Κρόνος βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση, ο αρχηγός των θεών έριξε έναν κεραυνό που έπεσε στο έδαφος και στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκαν αυτές οι πανέμορφες ιαματικές πηγές.