choice

...Όταν μιλάμε για ποδηλατοδρόμους

Θεωρείται η πνευματική πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, της κοιτίδας των ιθαγενών Μαορί.
Το παραθαλάσσιο Auckland, το οποίο βρίσκεται κτισμένο σ’ έναν ισθμό μεταξύ του Ειρηνικού Ωκεανού και της Θάλασσας της Τασμανίας, αποτελεί μία από τις συναρπαστικότερες μητροπόλεις του νότιου ημισφαιρίου.

Πρόκειται για μία σύγχρονη μεγαλούπολη με στοιχεία δυτικής αρχιτεκτονικής, καταφέρνει και ενσαρκώνει την πεμπτουσία της κυρίαρχης αγγλοσαξονικής κουλτούρας και φημίζεται για την ηρεμία, την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους της.

Στην πόλη αυτή, η οποία μάλιστα είναι κτισμένη σε ένα τεράστιο ηφαιστειακό πεδίο (σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται σε αδράνεια), υπάρχει ίσως ο εντυπωσιακότερος ποδηλατόδρομος στον κόσμο που είναι και υποψήφιος για διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής στην κατηγορία μεταφορών και δικτύων! (World Architecture Awards 2016).

Το όνομά του “LightPathAKL” και αποτελεί μέρος του κεντρικού ποδηλατόδρομου. Πριν αλλάξει όψη, ήταν ένα ακόμη τμήμα του παλιού εγκαταλειμμένου πλέον αυτοκινητόδρομου. Όμως το αρχιτεκτονικό γραφείο Monk Mackenzie και οι designer τοπίου LandLab δημιούργησαν ένα ροζ “ποτάμι” το οποίο διασχίζει την πόλη. 

Με την βοήθεια των 300 και πλέον φωτεινών κουτιών LED που ενεργοποιούνται μόλις πέσει το σκοτάδι, ο συγκεκριμένος ποδηλατόδρομος αναμφίβολα κλέβει τις εντυπώσεις.