choice

Αυτά τα σκαλοπάτια σίγουρα θέλεις να τα ανέβεις

Στη συμβολή της 16ης λεωφόρου και της οδού Moraga στο San Francisco, υπάρχει ένα υπέροχο μωσαϊκό από 163 σκαλοπάτια που δίνει άλλο τόνο στην...ανάβαση.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της προσπάθειας μιας ολόκληρης γειτονιάς να δημιουργήσει έναν αξιοζήλευτο “πίνακα” με την βοήθεια των καλλιτεχνών Aileen Barr και Colette Crutcher.
Το εγχείρημα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2003 και ολοκληρώθηκε στις 18 Αυγούστου του 2004.

Για το project «16th Avenue Tiled Steps» χρειάστηκαν περισσότερα από 2.000 χειροποίητα πλακίδια, πάνω από 75.000 κομμάτια κεραμιδίων, καθρέφτες αλλά και βιτρό ώστε να αποκτήσει την τελική μορφή του.

Οι σκάλες παρουσιάζουν μια πολυσύνθετη εικόνα: Από κάτω ρέει η θάλασσα προς τον ουρανό, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν βότσαλα αλλά και λουλούδια, ενώ στο τέρμα ο φωτοδότης ήλιος ολοκληρώνει την ψηφιδωτή παράσταση”, επεξηγεί η Colette Crutcher.

 

Και η Ιρλανδή κεραμίστρια Aileen Barr συμπληρώνει “Αν ψάχνετε να βρείτε κάποιο κρυμμένο κόσμημα στους δρόμους της πόλης, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα μέχρι την 16th Avenue και να ανεβείτε τα Τiled Steps, απολαμβάνοντας παράλληλα την ωραιότερη θέα στο San Francisco”.