choice

Ποια ελληνική γωνιά συγκαταλέγεται στα κρυμμένα «διαμάντια» της Ευρώπης;

Το πρακτορείο Best European Destinations δημοσίευσε την λίστα με τα συνολικά 13 καλύτερα κρυμμένα “διαμάντια” της Ευρώπης.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες πανέμορφα μέρη τα οποία στον περισσότερο κόσμο παραμένουν άγνωστα, ξεχώρισαν κάποια και διαμόρφωσαν την λίστα με τους κρυμμένους θησαυρούς.

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός πως υπάρχει και μία ελληνική συμμετοχή, η οποία μάλιστα καταλαμβάνει την τρίτη θέση της λίστας.

Πρόκειται για το Κοκκάρι της Σάμου. Ένα γραφικό χωριό σε μία προνομιακή τοποθεσία που συνδυάζει την καταπράσινη ύπαιθρο με τις κρυστάλλινες παραλίες. Τα άριστα διατηρημένα παλιά σπίτια του, το πανέμορφο μικρό λιμάνι του και οι πολύ καλές τουριστικές υποδομές του το κάνουν να ξεχωρίζει και να προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Στο δημοσίευμα του Best European Destinations, η Σάμος περιγράφεται ως «...ένα νησί που κυβερνήθηκε από το μύθο και την ομορφιά. Είναι το νησί του πατέρα των μαθηματικών, Πυθαγόρα, του αστρονόμου Αρίσταρχου και του φιλόσοφου Επίκουρου. Είναι το σπίτι της Ήρας και η γη που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο. Ένα σημαντικό κέντρο του εμπορίου στο Αιγαίο και μια μεγάλη ναυτική δύναμη κατά την αρχαιότητα, ήρθε σε επαφή με τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Μεσογείου. Η Σάμος είναι ένα μέρος με έντονη βλάστηση. Τα πάντα γύρω από το παρθένο τοπίο είναι φτιαγμένα από το χρώμα και το φως».

Αυτή είναι η λίστα με τα καλύτερα κρυμμένα «διαμάντια» της Ευρώπης για το 2016:

1. Civita di Bagnoregio - Ιταλία
2. Rothenburg - Γερμανία
3. Κοκκάρι - Ελλάδα
4. Preko - Κροατία
5. Rocamadour - Γαλλία
6. Bohinj - Σλοβενία
7. Faial Azores - Πορτογαλία
8. Positano - Ιταλία
9. Menton - Γαλλία
10. Tellaro - Ιταλία
11. Cavtat - Κροατία
12. Santana - Πορτογαλία
13. Alberobello - Ιταλία