choice

Αυτές είναι οι 5 πιο “πράσινες” χώρες του κόσμου

Με κριτήριο την καλύτερη επίδοση που μπορεί να έχει μία χώρα σε ότι αφορά το περιβάλλον και με βάση το πόσο καλά διαχειρίζονται την προστασία της ανθρώπινης υγείας και των ευπαθών οικοσυστημάτων, συστάθηκε για φέτος η λίστα με τις 5 πιο “πράσινες” χώρες.

Κάθε χρόνο ο Δείκτης Περιβαλλοντικής Απόδοσης του Yale University καταρτίζει την συγκεκριμένη λίστα δίνοντας ως άριστα το 100.

Γνωρίστε τις 5 πιο “πράσινες” χώρες για το 2016 σύμφωνα με την έρευνα και το δημοσίευμα του Business Insider.

5. Σλοβενία, 88,98

Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κάποιος ως τον παγκόσμιο ηγέτη της προστασίας των οικοτόπων, μια και τα αποτελέσματά της στις προστατευόμενες περιοχές και την προστασία των ειδών είναι άριστα. Όσον αφορά τη βιοποικιλότητα βρέθηκε στην 8η θέση και στην 15η για τα δάση.

 

4. Δανία, 89,21

Αν και χρειάζεται να βελτιωθεί στον τομέα της αλιείας, η Δανία κατατάσσεται στο top 20 για τις επιπτώσεις στην υγεία, το νερό και την αποχέτευση, τους υδάτινους πόρους, τη βιοποικιλότητα και τους βιότοπους.

 

3. Σουηδία, 90,43

Είχε σχεδόν άριστα αποτελέσματα όσον αφορά στην ποιότητα του πόσιμου νερού και της επεξεργασίας των λυμάτων. Κατατάσσεται πέμπτη στον τομέα της προστασίας της υγείας, δέκατη στο κλίμα και την ενέργεια και βρίσκεται στο top 20 για την ύδρευση και την αποχέτευση, καθώς για τους υδάτινους πόρους. Χρειάζεται όμως να ανεβάσει τις επιδόσεις της στον τομέα των δασών.

 

2. Ισλανδία, 90,51

Φιγουράρει στην δεύτερη θέση της λίστας με κορυφαία απόδοσή της, την συνάρτηση της γεωλογίας της καθώς περίπου το 25% της ηλεκτρικής ενέργειάς της, παράγεται γεωθερμικά, μεγαλύτερο ποσοστό από οπουδήποτε αλλού στη Γη.

 

1. Φινλανδία, 90,68

Η πρωτιά της ανήκει, αν και δεν τα κατάφερε και τόσο καλά στις κατηγορίες της γεωργίας και των δασών. Ανήκει όμως στο top 20 των χωρών όσον αφορά το κλίμα και την ενέργεια, τη βιοποικιλότητα και τους βιότοπους, τους υδάτινους πόρους, καθώς και την ποιότητα του αέρα.