choice

Σε ποια χώρα της Ευρώπης υπάρχει...έρημος;

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κάτι παράξενο και παράλληλα πανέμορφο, καθώς η παρακάτω τοποθεσία εκπέμπει μια απόκοσμη γοητεία στους επισκέπτες.
Η έρημος la Dune du Pilat βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, στον κόλπο Arachon μόλις μία ώρα από το Bordèu της Γαλλίας.

Το σκηνικό αποτελείται από τεράστιους αμμόλοφους πλάτους 500 και ύψους 100 μέτρων, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων καθώς οι άνεμοι μετέφεραν την άμμο από την παραλία προς τα έξω.

Η έκτασή της έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος τα τελευταία εκατό χρόνια “καταπίνοντας” τα γειτονικά πεύκα της περιοχής, ενώ από την κορυφή του αμμόλοφου η θέα είναι εντυπωσιακή, καθώς μπορείς να απολαύσεις την ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού και τα Πυρηναία όρη.

Το σούρουπο και την αυγή, το έρημο τοπίο αποκτά μια ροζ απόχρωση θυμίζοντας έντονα  μικρογραφία της Σαχάρα, ενώ τον χειμώνα ο αμμόλοφος πολλές φορές ντύνεται στα λευκά, προκαλώντας ένα ασυνήθιστο οπτικό θέαμα.

Το τοπίο είναι τόσο ιδιαίτερο που συχνά αποτελεί τόπο γυρισμάτων για πολλά διαφημιστικά spot, ενώ παράλληλα είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά την ευρωπαϊκή έρημο.

Περιμετρικά της la Dune du Pilat  υπάρχουν πολλά camping τα οποία προσφέρουν ευχάριστη διαμονή και την ευκαιρία στους θαμώνες να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή των αμμόλοφων.