choice

Μετατρέποντας το φως σε τέχνη!

Ονομάζεται Michael Bosanko, κατάγεται από το Cardiff της Ουαλίας και ειδικεύεται στο light graffiti ή αλλιώς Light Art, την τεχνική δηλαδή με την οποία μετατρέπεις το φως σε τέχνη.
Χρησιμοποιεί φακούς που εκπέμπουν φως σε διάφορα χρώματα, στήνει τη φωτογραφική του μηχανή σε μακρινή απόσταση και απαθανατίζει το μαγικό αυτό αποτέλεσμα.

Το light graffiti για τον ίδιο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2004, όταν σε κάποιο ταξίδι του στην Ελλάδα θέλησε να φωτογραφήσει το φεγγάρι.
Έριξα το τρίποδο και φυσικά καταστράφηκε η λήψη. Έριξα μια ματιά στο αποτέλεσμα και παρατήρησα ότι το φεγγάρι είχε δημιουργήσει μια συνεχόμενη γραμμή στην εικόνα. Έχω φωτογραφήσει φωτο-ίχνη και άλλες φορές, αλλά αυτό το ατύχημα στην Ελλάδα με έκανε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν κρατούσα την κάμερα και την άφηνα σε μεγάλη έκθεση, μετακινώντας την με τέτοιο τρόπο ώστε το ίχνος του φεγγαριού να σχηματίσει μια λέξη. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό και δεν μπορούσα να σταματήσω να χαμογελώ. Λογικό ήταν να εφαρμόζω αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιώντας φακούς όπου θα μπορούσα να έχω τον έλεγχο του φωτός” δήλωσε ο καλλιτέχνης σε συνέντευξή του.

Για τις δημιουργίες του εμπνέεται από την δίψα του για εσωτερική αναζήτηση αλλά και από το περιβάλλον. Άλλες φορές αντλεί έμπνευση από τον σύγχρονο κινηματογράφο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το βέβαιο είναι ότι ο Michael Bosanko θεωρείται master του φωτός και οι φωτογραφίες του το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο.