choice

Κι΄όμως...τα κύματα αυτά ανήκουν σε λίμνη!

Στα σύνορα Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, υπάρχει ένα σύστημα λιμνών με την ονομασία Μεγάλες Λίμνες (Great Lakes).

Πρόκειται για έναν σχηματισμό λιμνών που καλύπτει μία έκταση 208.610 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με τον όγκο του νερού να φτάνει τα 22.560 κυβικά μέτρα. Μάλιστα στη λεκάνη αυτή συγκεντρώνεται το 21% του γλυκού νερού του πλανήτη.

Οι συνολικά πέντε  λίμνες ( Superior, Michigan, Huron, Erie, Ontario ), συγκοινωνούν μεταξύ τους με τεχνητά κανάλια αλλά και με τον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο πλωτό σύστημα το οποίο επιτρέπει στα καράβια να φτάνουν στις λίμνες από τον Ατλαντικό ωκεανό.

Η λίμνη Erie, η τέταρτη μεγαλύτερη σε μέγεθος λίμνη των Μεγάλων Λιμνών, είναι αυτή η οποία “τροφοδοτεί” με το νερό της την Ontario σχηματίζοντας τους περίφημους καταρράκτες του Νιαγάρα. Είναι θεαματικό το πως η συγκεκριμένη λίμνη (μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου) αλλάζει όψη και μοιάζει περισσότερο με ωκεανό!

Εξαιτίας της ρηχότητάς της, οι συνθήκες στα νερά της μπορούν να αλλάξουν δραματικά μέσα σε ελάχιστα λεπτά και ξαφνικά να εμφανιστούν τεράστια κύματα που σίγουρα δεν συναντά κάποιος σε μια λίμνη. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές όπως επίσης και το μυστήριο το οποίο καλύπτει τις  Great Lakes.

Ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων και ναυαγίων έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με ανεξήγητες υποθέσεις που αφορούν στο....Τρίγωνο των Μεγάλων Λιμνών. Είναι γεγονός ότι από τον 19ο αιώνα έχει καταγραφεί στην περιοχή μία σειρά ναυαγίων αλλά και αεροπορικών δυστυχημάτων, τα αίτια των οποίων δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ. Μάλιστα είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου τα πλοία και τα αεροπλάνα που χάθηκαν, δεν εντοπίστηκαν πουθενά. Μαρτυρίες μιλούν και για εξαφανίσεις πλοίων μέσα σε μία στιγμή!

Όλοι οι φάκελοι των περιστατικών με τις εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στη συγκεκριμένη περιοχή κλείνουν με μία μόνο λέξη: “Ανεξήγητο”.