choice

Παγωμένος κόσμος σε βάθος 140 μέτρων!

Με μήκος που φτάνει περίπου τα 4.800-5.000 χλμ, η μεγάλη οροσειρά της δυτικής Βόρειας Αμερικής με την ονομασία Βραχώδη Όρη, εκτείνεται σχεδόν κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού από την Αλάσκα με κατεύθυνση προς νότο, (Καναδά, ΗΠΑ) και καταλήγει στο Μεξικό.

Ο Καναδός επαγγελματίας φωτογράφος Paul Zizka ο οποίος ειδικεύεται στη φωτογράφηση σε δύσκολες συνθήκες, δεν χάνει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στη φύση, να γίνει ένα μαζί της και να ανακαλύψει εικόνες καλά κρυμμένες.Ως φωτογράφος τοπίων, απολαμβάνει ιδιαίτερα την πρόκληση της σύλληψης της ομορφιάς της φύσης και δεν διστάζει να εναντιωθεί στις όποιες αντίξοες συνθήκες ώστε να απαθανατίσει ορισμένα από τα θαύματα του πλανήτη μας.

Ένα από αυτά και οι παγωμένες σπηλιές στα Βραχώδη Όρη. Ο Paul Zizka έφτασε στην καρδιά του παγωμένου χάσματος σε βάθος 140 μέτρων μέσα στο βουνό Sentry, για να μας παρουσιάσει έναν κόσμο από πάγο που δεν λιώνει ποτέ!
Η συγκεκριμένη σπηλιά αποκαλείται και “παγίδα του κρύου” μια και ο παγωμένος αέρας εισέρχεται σε αυτήν αλλά παγιδεύεται και δεν μπορεί να βρει διέξοδο.

Όπως λέει και ο ίδιος, “Μέρη σαν αυτό είναι μοναδικά και η αποτύπωσή του στο φακό είναι από τα πιο δύσκολα από τεχνικής άποψης εγχειρήματα".
Και όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει “Πιστεύω ότι υπάρχει σε όλα τα ανθρώπινα όντα μια βαθιά σχέση με το φυσικό περιβάλλον. Η ελπίδα μου είναι πως μέσα από τις φωτογραφίες μου οι άνθρωποι θα ξαναβρούν την πολύτιμη σχέση που μπορούν να έχουν με τη φύση”.