choice

Αυτός είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός!

Ανάμεσα στο Innsbruck και το Salzburg της Αυστρίας βρίσκεται μία μικρή μεσαιωνική πόλη η οποία σε προκαλεί με την ομορφιά της.

Το Kitzbuhel είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεκινάει από τα 800 και φτάνει στα 2.363 μέτρα και για τον λόγο αυτό αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών sport. Το χιονοδρομικό του κέντρο είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ευρώπης, με  συνολικά 46 πίστες ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις κάθε επίδοξου skier.
Μάλιστα το χιονοδρομικό κέντρο συνδέεται με τα γειτονικά χιονοδρομικά Kirchberg και Jochberg προσφέροντας 180 χλμ διαδρόμων για ski.

Η περιοχή είναι ιδανική και για περιπάτους, με ενδιαφέροντα μονοπάτια για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις, όπως επίσης και για χειμερινή ορειβασία και αναρρίχηση. Ανεπανάληπτη εμπειρία αποτελεί και το πατινάζ στη φυσική λίμνη Schwarzsee. Το παγοδρόμιο που δημιουργείται είναι ασφαλές, μια και το πάχος του πάγου ελέγχεται τακτικά από τους υπεύθυνους.

 

Η ιστορία του Kitzbuehel ξεκινά από τον 14ο αιώνα, με άριστα διατηρημένο σήμερα το παλιό κομμάτι της πόλης ανάμεσα στα τείχη, με τα πολύχρωμα τιρολέζικα σπίτια, το ονειρεμένο φυσικό τοπίο, τη μοναδική γραφικότητά του αλλά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του. Όμορφα παραδοσιακά κτίρια, ξενοδοχεία, μαγαζιά μόδας με εντυπωσιακές βιτρίνες, καταστήματα με σουβενίρ, ζεστά καφέ και εστιατόρια με πλούσια κοσμική ζωή συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό που κανείς δεν θέλει να αποχωριστεί.

Το γραφικό Kitzbuehel έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στους top χειμερινούς προορισμούς παγκοσμίως.