choice

Έτσι θα ήταν ο ουρανός χωρίς φωτορύπανση

Ο ουράνιος θόλος ανέκαθεν προκαλούσε δέος και γοήτευε τον άνθρωπο ενώ αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, λογοτέχνες, φιλοσόφους και επιστήμονες. Καθένας από εμάς, έχει στρέψει πολλές φορές το βλέμμα του στον έναστρο ουρανό απλά για να απολαύσει το υπέροχο θέαμα και το μεγαλείο του.

Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι των πόλεων δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντικρίζουμε έναν καθαρό ουρανό μια και μας εμποδίζει η φωτορύπανση. Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο σημειώνεται πάνω από αστικά κέντρα και τοποθεσίες με πολλά τεχνητά φώτα που ανακλώνται και διαχέονται στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα το γνωστό σε όλους φωτισμένο ουρανό των αστικών περιοχών.

Ένας τέτοιος ουρανός αποκρύπτει τα περισσότερα ουράνια σώματα και μας επιτρέπει να δούμε μόνο τα πιο φωτεινά. Και είναι τόσο κρίμα...
Ο David Lennon είναι ένας 16χρονος ερασιτέχνης φωτογράφος και μας δείχνει πως θα ήταν ο νυχτερινός ουρανός σε διάφορες μεγάλες πόλεις του κόσμου εάν δεν υπήρχε φωτορύπανση.

Ο νεαρός καλλιτέχνης γύρισε σκηνές του νυχτερινού ουρανού στην Τασμανία με την κάμερά του και στη συνέχεια μόνταρε τον νυχτερινό ορίζοντα των πόλεων σε όλο τον κόσμο με τον ουρανό της Τασμανίας, δημιουργώντας αυτές τις εκπληκτικές εικόνες!

Όπως θα δείτε στο video, το αποτέλεσμα μας κάνει να θέλουμε να βγούμε στη φύση, μακριά από τις πόλεις, ώστε να χαρούμε τον νυχτερινό ουρανό σε όλο του το μεγαλείο!