choice

Ψηφιακό ταξίδι στα βάθη του διαστήματος με το Earthlight

Την απόλυτη διαστημική εμπειρία θα μπορούν πλέον να βιώσουν όλοι στο άμεσο μέλλον, με το νέο project της Opaque Media Group το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 σε SteamVR, Oculus Rift, HTC Vive και σε PlayStationVR.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που υλοποιείται σε συνεργασία με την NASA, με την κωδική ονομασία Earthlight και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας, να βιώσει την καθημερινή ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Για να ταξιδεύσει εικονικά στον Δ.Δ.Σ ο χρήστης, θα πρέπει να φοράει ένα headset VR και να κρατάει χειριστήρια τα οποία θα καταγράφουν τις κινήσεις των άκρων του για να τις μεταφέρουν πιστά στο περιβάλλον της εικονικής πραγματικότητας.

Το εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) της NASA όπου συνεργάστηκε για την υλοποίηση του ψηφιακού project, πρόσφερε σημαντικές πληροφορίες για τον σχεδιασμό της εικονικής εμπειρίας με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι όσο πιο πιστή γίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο χρήστης θα μπορεί να αισθάνεται ακόμα και τη διαφορά της βαρύτητας!

Το hardware θα δίνει τη δυνατότητα να βιώσει κάποιος την εκπαίδευση ενός αστροναύτη, καθώς και τις εμπειρίες από ολόκληρο το ταξίδι του στο διάστημα μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Επιπλέον, ο χρήστης θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ρίσκα και τους κινδύνους που κρύβει μια διαστημική εξερεύνηση, όπως είναι η εκτόξευση στο απόλυτο κενό ή η ξαφνική έλλειψη οξυγόνου.

Εάν ένα VR headset στο σαλόνι του σπιτιού μας μπορεί να αποκαταστήσει το παιδικό όνειρο για ένα ταξίδι στο διάστημα, θα φανεί σε λίγους μήνες. Εάν πάλι δεν το πιστεύετε, κάντε υπομονή μέχρι τα πρώτα πλάνα από το Space VR που θα μας προσφέρει την ασύλληπτη θέα που έχουν οι αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.