choice

Όταν η βροχή αλλάζει “μαγικά” τους δρόμους της Seoul!

Seoul, η πόλη των αντιθέσεων, ένα μοναδικό μείγμα ιστορίας, μοντέρνας κουλτούρας, πολιτισμού και παράδοσης. Η πολύπαθη πρωτεύουσα της Ν. Κορέας με πληθυσμό που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια αποτελεί το πολιτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό κόμβο της χώρας και χαρακτηρίζεται πλέον ως ένα μοντέρνο αστικό κέντρο.

Πολυσύχναστοι δρόμοι γεμάτοι καταστήματα, αγορές όλων των ειδών, έντονη νυχτερινή ζωή σε cafe και bar, πολυτελείς κινηματογράφοι, εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα και μοναδικά αξιοθέατα που προσελκύουν πλήθος τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Η Seoul κάθε χρόνο ζει μια μακρά περίοδο μουσώνων, όπου πολλές φορές μπορεί να βρέχει ασταμάτητα για διάστημα τριών εβδομάδων! Αυτές τις μουντές και καταθλιπτικές βροχερές ημέρες θέλησε να αλλάξει μία ομάδα σχεδιαστών και τελικά το κατάφερε με τον πιο ευρηματικό τρόπο.

Το πρόγραμμά τους με την ονομασία "Project Monsoon", χάρισε σε κάποιους δρόμους της πόλης μία όψη διαφορετική και πολύ χαρούμενη. Η ομάδα χρησιμοποίησε ειδικά χρώματα τα οποία είναι ουσιαστικά αόρατα αλλά παίρνουν ζωή κάθε φορά που ανοίγουν οι ουρανοί και βρέχει.

Όπως τονίζουν και οι καλλιτέχνες “Εμπνευσμένα από την κουλτούρα της Νότιας Κορέας που δίνει έμφαση στη σημασία της ροής των ποταμών, τα σχέδια γεμίζουν τους δρόμους με χρώμα και ζωή”.
Έτσι λοιπόν μόλις το νερό της βροχής έρθει σε επαφή με το οδόστρωμα, εμφανίζονται ως δια μαγείας χαρούμενες εικόνες που σου φτιάχνουν τη διάθεση.