choice

Catarata de Agua Azul: Ένας τόπος γεμάτος αρμονία!

Οι καταρράκτες  Agua Azul βρίσκονται στο δήμο του Salto de Agua, στην πολιτεία Chiapas στο Μεξικό και χωρίς αμφιβολία αποτελούν ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας.

Το τιρκουάζ του νερού έρχεται σε αντίθεση με το βαθύ πράσινο που κυριαρχεί στο γύρω περιβάλλον και η γλυκιά αύρα με τον ανεξάντλητο ήχο των τρεχούμενων νερών συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό που σε γαληνεύει.

Οι καταρράκτες σχηματίζονται από τους παραποτάμους των ποταμών Otulún, Shumuljá και Tulija και “ταξιδεύουν” ανάμεσα σε φαράγγια και κάθετα βράχια, ενώ το εκπληκτικό χρώμα του νερού δημιουργείται από την παρουσία ανθρακικών αλάτων που υπάρχουν σε αυτό.

Εντυπωσιακές είναι και οι αναβαθμίδες που έχουν σχηματιστεί από τη συνεχή ροή του νερού πάνω στους βράχους. Οι φυσικές αυτές πισίνες, είναι ιδανικές για δροσερές βουτιές όταν ο καιρός το επιτρέπει.

 

Η περιοχή η οποία εκτείνεται σε 2.580 στρέμματα, ανακηρύχθηκε το 1980 ως "Ζώνη Προστασίας Δασών και Καταφύγιο Άγριας Ζωής". Το φυσικό αυτό καταφύγιο φιλοξενεί ένα υποτροπικό δάσος, διάφορα είδη ζώων και χώρους κατασκηνώσεων για τους επισκέπτες.

Το καταλληλότερο διάστημα για να επισκεφτείτε του καταρράκτες Agua Azul, είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου μεταξύ Δεκεμβρίου-Ιουλίου. Αν μάλιστα βρείτε και έναν πιο...παράτολμο ξεναγό, μπορεί να σας οδηγήσει σε μονοπάτια μέσα στο δάσος όπου θα συναντήσετε καλά κρυμμένους καταρράκτες απίστευτης ομορφιάς.