choice

Η Πυραμίδα του Χέοπα φανερώνει τα μυστικά της...

Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας (γνωστή και ως πυραμίδα του Χέοπα), είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας και το μόνο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που επιβιώνει ουσιαστικά σχεδόν ανέπαφο.

Είναι κατασκευασμένη από 2.300.000 ογκόλιθους βάρους από 3 ως 18 τόνους και αποτέλεσε το υψηλότερο ανθρώπινο δόμημα στον κόσμο για πάνω από 3.800 χρόνια.

 

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε (ή αν θέλετε...υποθέταμε) ότι η πυραμίδα ήταν η τελευταία κατοικία του Φαραώ Χέοπα, αν και η μούμια του δεν βρέθηκε ποτέ μέσα στο κτίσμα.
Πριν από 3 περίπου μήνες, ο αρχιτέκτονας Miguel Perez Sanchez, παρουσίασε μία μελέτη η οποία ρίχνει φως σε κάποια κρυμμένα μυστικά του μνημείου αυτού που προκαλεί τον θαυμασμό πολλών πολιτισμών.

Μία σειρά μετρήσεων της πυραμίδας, δίνει τους αριθμούς pi και e ενώ υπάρχουν και πολλές αναφορές και συνεχείς σχέσεις με το αστέρι Σείριο. Τα στοιχεία αυτά δίνουν μια νέα προοπτική σε ένα από τα μυστικά που ίσως αποκαλυφθούν.

Είναι γνωστό πως η πυραμίδα του Χέοπα είναι κόλουρη, λείπει δηλαδή ένα κομμάτι από την κορυφή της. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι στην κορυφή της υπήρχε μια σφαίρα, η οποία συμβόλιζε το μάτι του Ώρου και είχε διάμετρο 2.718 βασιλικές πήχες (2,7 μέτρα), η οποία είναι σε ακριβή σχέση με τον νεπέριο αριθμό e (2,71828). 

Η σφαίρα είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο ως λατρεία στον Ήλιο και τον Σείριο και είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα του Χέοπα ήταν ένα "εργοστάσιο" ενέργειας. Μάλιστα ο Σέρβος εφευρέτης, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός και ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης Nikola Tesla, είχε δοκιμάσει να φτιάξει ένα "αντίγραφο" της πυραμίδας.

Σύμφωνα με τη μελέτη του  Miguel Perez Sanchez, όλα δείχνουν πως η πυραμίδα σχεδιάστηκε για να μεταδίδει ασύρματα ενέργεια σε πολύ μεγάλες αποστάσεις!