choice

Meenakshi Amman Temple: Ο Ναός κόσμημα της Ινδίας

Για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, η πόλη Madurai γνωστή και ως η «πόλη του νέκταρ» στο κρατίδιο του Tamil Nadu της Ινδίας, υπήρξε μητρόπολη και αποτελεί μία από τις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο.

Στην πόλη αυτή βρίσκεται ένας Ναός που κυριολεκτικά προκαλεί δέος και συγκαταλέγεται στους πιο εντυπωσιακούς παγκοσμίως.

Ο λόγος για τον Meenakshi Amman Temple, ο οποίος διαθέτει 12 πύργους (ο υψηλότερος μάλιστα φτάνει τα 52 μέτρα) ενώ καλύπτει μία έκταση 45 στρεμμάτων και αποτελείται ολοκληρωτικά από 33.000 αγάλματα!

Ο Ναός είναι αφιερωμένος στην θεά Meenakshi, την σύζυγο του Κυρίου Shiva και τα 33.000 πολύχρωμα ανάγλυφα απεικονίζουν τον γάμο του ζευγαριού. Στην πλειοψηφία τους τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 12ου και 18ου αιώνα και υπάρχουν τέσσερις δρόμοι γύρω από τον Ναό μόνο για πεζούς.

 

Για να επισκεφτείτε το στολίδι της Madurai, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους ενδυματολογικούς κανόνες. Για παράδειγμα απαγορεύεται να φαίνονται οι ώμοι των γυναικών όπως επίσης και τα πόδια και των δύο φύλων. Απαγορευτική είναι και η χρήση φωτογραφικής μηχανής μέσα στον Ναό.

Ο Ναός που αποτελεί ορόσημο για την πόλη, προσελκύει περίπου 15.000 επισκέπτες την ημέρα και περίπου 25.000 κάθε Παρασκευή. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του δεκαήμερου Meenakshi Tirukalyanam Festival (Απρίλιο-Μάιο) ο αριθμός των επισκεπτών ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο!