choice

Horsetail: Ο καταρράκτης που κλέβει την παράσταση

Αναμφίβολα, ένα από τα πιο γοητευτικά και εντυπωσιακά φαινόμενα της φύσης είναι οι καταρράκτες.

Μπροστά στο μεγαλείο ενός καταρράκτη αισθάνεσαι μικρός και σίγουρα γοητευμένος! Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον εκκωφαντικό θόρυβο και τη δύναμη του νερού που πέφτει από ψηλά και από το φως του ήλιου το οποίο αντανακλάται δημιουργώντας μαγευτικά χρώματα...

Στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο με μαγευτικά τοπία αναγνωρισμένα διεθνώς για τη φυσική ομορφιά τους, βρίσκεται ένας “ξεχωριστός” καταρράκτης.

Πρόκειται για τον Horsetail (ουρά του αλόγου) και αυτό που τον κάνει “ξεχωριστό” και δημοφιλή σίγουρα δεν είναι το μέγεθός του, μια και πρόκειται για έναν μικρό καταρράκτη, αλλά το ιδιαίτερο θέαμα που προσφέρει την περίοδο από τα μέσα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου!

 

Τις ημέρες εκείνες, τη στιγμή που ο ήλιος δύει, το γλυκό φως του ηλιοβασιλέματος πέφτει στον καταρράκτη με αποτέλεσμα το χρώμα του νερού να μετατρέπεται σε...φωτεινό πορτοκαλί, δίνοντας την αίσθηση πως πρόκειται για ...λάβα που ρέει από την πλαγιά του βουνού.
Για να απολαύσει κάποιος το μοναδικό αυτό θέαμα, χρειάζεται καθαρός ουρανός, σωστή θέση (μια και υπάρχει συγκεκριμένη γωνία από όπου “αλλάζει” η εικόνα) και φυσικά αρκετή τύχη (η θέση του ήλιου πρέπει να είναι ακριβώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό).

Όσοι κατάφεραν να συνδυάσουν τα παραπάνω, έγιναν μάρτυρες ενός μαγευτικού φαινομένου το οποίο και “αιχμαλώτισαν” με την κάμερά τους.

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά απολαυστικές!