choice

Noorderlicht: Το μοναδικό πλοίο-ξενοδοχείο στους παγετώνες!

Για την πλειοψηφία των Ελλήνων, διακοπές σημαίνει ήλιος, θάλασσα, χαλάρωση, λίγες ημέρες ηρεμίας μακριά από όλα αυτά που αποτελούν τη ρουτινιασμένη καθημερινότητά μας.

Βόλτες στα σοκάκια του αγαπημένου μας νησιού, φαγητό σε γραφικά ταβερνάκια, κολύμπι σε καταγάλανα νερά και καφέ ή ποτό με θέα το ηλιοβασίλεμα, σε ένα ατέλειωτο ελληνικό καλοκαίρι!

Υπάρχει όμως και μία μεγάλη μερίδα κόσμου που αντιλαμβάνεται τις διακοπές...διαφορετικά. Είναι τα ανήσυχα πνεύματα που δεν αρκούνται σε ένα “συμβατικό” μοντέλο διακοπών και ψάχνουν για άλλες συγκινήσεις. Για αυτούς, η λέξη περιπέτεια δεν είναι μόνο θεωρία. Φροντίζουν να την κάνουνε και πράξη.

Και μπορεί στη χώρα μας να διαθέτουμε άφθονες επιλογές για...εναλλακτικές διακοπές, όμως αν επιθυμούμε να ξεφύγουμε από τα σύνορα της χώρας μας, υπάρχει ένας προορισμός τόσο διαφορετικός που εκπλήσσει ευχάριστα.

Στη Νορβηγία, σε ένα παγωμένο φιόρδ στο βόρειο αρχιπέλαγός της, βρίσκεται «παγιδευμένο» ένα πλοίο, το οποίο αποτελεί το μοναδικό παγωμένο πλοίο-ξενοδοχείο στον κόσμο!
Διαθέτει συνολικά 10 καλά εξοπλισμένες καμπίνες-δωμάτια με τις απαραίτητες ανέσεις, ένα καθιστικό, εστιατόριο, bar και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 20 άτομα.

Φυσικά για να φτάσει κάποιος στο Noorderlich θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί λίγο, μια και η πρόσβαση στο πλοίο-ξενοδοχείο γίνεται με snowmobile ή με έλκηθρο.

Το Noorderlich δεν είναι το μοναδικό “ιδιαίτερο” κατάλυμα για τους ταξιδιώτες στην περιοχή, μια και υπάρχει και ο παλιός ραδιοφωνικός σταθμός Isfjord Radio, οι εγκαταστάσεις του οποίου έχουν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να φιλοξενούν τους επίδοξους ταξιδιώτες εξερευνητές!