choice

Ετοιμάζεσαι για αεροπορικό ταξίδι; Πέρασε πρώτα από την ...“πύλη του κλίματος”!

Κατά γενική ομολογία, όταν κάποιος επιλέγει που θα πάει διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι, τα αεροδρόμια είναι τα τελευταία αξιοθέατα που τον ενδιαφέρουν.

Και όμως, υπάρχουν αεροδρόμια που ξαφνιάζουν ευχάριστα με την καινοτομία τους, προσφέροντας χρήσιμες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες.
 
Εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεί το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης, το οποίο θα εγκαταστήσει θάλαμο για να προετοιμάζει τους επιβάτες για το κλίμα που θα επικρατεί στον προορισμό τους.
 
Η «πύλη του κλίματος» θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο και θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να νιώθουν την θερμοκρασία της περιοχής που θα επισκεφτούν, να αισθάνονται τους ανέμους, ενώ θα παρέχει και την οπτικοακουστική αίσθηση του να περπατάς πάνω σε διαφορετικά είδη εδαφών.
 
Η υπεύθυνη επικοινωνίας του αεροδρομίου Yvonne Boe, περιγράφει τον θάλαμο ως «έναν ζωντανό σύνδεσμο με όλο τον κόσμο» που θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιβάτες να προετοιμαστούν για το ταξίδι τους. Οι ταξιδιώτες πλέον θα γνωρίζουν από πριν για τον τρόπο που θα πρέπει να είναι ντυμένοι, έτσι ώστε να νιώθουν άνετα όταν θα προσγειωθούν και θα κυκλοφορήσουν στον προορισμό τους.
 
Το τελευταίο διάστημα, ο χώρος των αεροδρομίων κάνει μια μεγάλη προσπάθεια παγκοσμίως για να αποτελέσει το «λίκνο» της τεχνολογίας και της καινοτομίας, καθώς τα αεροδρόμια με την βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθούν να εξαλείψουν τις κακές εμπειρίες των επιβατών.
 
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης εξελίσσονται project με την βοήθεια εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων, με στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και πρωτότυπων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που θα προσφέρουν ευχάριστες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες και θα βελτιώσουν την λειτουργία των αεροδρομίων.